مبینا مبینا ، تا این لحظه: 19 سال و 5 ماه و 22 روز سن داره
مهدیمهدی، تا این لحظه: 21 سال و 2 ماه و 17 روز سن داره
محمدمحمد، تا این لحظه: 8 سال و 10 ماه و 24 روز سن داره

بوستان نور

خورشید سامرا / شهادت امام حسن عسکری علیه السلام

1392/9/12 15:10
نویسنده : گل نرگس
955 بازدید
اشتراک گذاری

صبح شهادت

شهر خوش آب و هوای سامرا در کشور عراق، صبح هشتم ربیع الاول سال 260 ه . ق، چهرهدیگری به خود گرفته بود. دیگر پرنده ها آوازنمی خواندند، شاپرک ها بازی نمی کردند و پروانه هاپر نمی زدند. یک خبرتلخ، همه را ناراحت و گریان کرده بود؛ خبری که باعث ناراتی خیلی ها شد.خبر کشته شدن و شهادت یازدهمین امام، خبر شهادت امام حسن عسکری علیه السلام و مسموم شدنایشان، توسط یکی از بدترین مردم روی زمین آن خبر به قدری تلخ بود که هنوز هم یاد و خاطرهآن، همه را غمگین می کند. این روزرا به شما کودکان و دوستان امام حسن عسکری علیه السلام تسلیتمی گوییم.

از مدینه تا سامرا


http://s3.picofile.com/file/7967075806/%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%D9%87_%D9%85%D8%B7%D9%84%D8%A8.gif


صبح شهادت

شهر خوش آب و هوای سامرا در کشور عراق، صبح هشتم ربیع الاول سال 260 ه . ق، چهرهدیگری به خود گرفته بود. دیگر پرنده ها آوازنمی خواندند، شاپرک ها بازی نمی کردند و پروانه هاپر نمی زدند. یک خبرتلخ، همه را ناراحت و گریان کرده بود؛ خبری که باعث ناراتی خیلی ها شد.خبر کشته شدن و شهادت یازدهمین امام، خبر شهادت امام حسن عسکری علیه السلام و مسموم شدنایشان، توسط یکی از بدترین مردم روی زمین آن خبر به قدری تلخ بود که هنوز هم یاد و خاطرهآن، همه را غمگین می کند. این روزرا به شما کودکان و دوستان امام حسن عسکری علیه السلام تسلیتمی گوییم.

از مدینه تا سامرا

آدم های بد، هیچ وقت تحمل دیدن انسان های خوب را ندارند. امامان خوب ما هم، در زمانپادشاهان و حاکمان ستمگری زندگی می کردند که تحمل دیدن خوبی های امامان و توجه مردم بهن عزیزان را ناشتند. وقتی امام حسن عسکری علیه السلام ، کودک بود، به همراه پدرش امام هادی علیه السلام ،توسط حاکم بد آن زمان به نام متوکل از شهر پیامبر، در کشور عربستان، به شهر سامرا در عراقتبعید شدند.متوکل می خواست با این کار، بیش تر مواظب امام هادی علیه السلام باشدتا مبادا آن حضرتبه همراه دوستان و شیعیان خود، بر ضد حکومت های بد زمان، جنگ کنند. بچه ها! شهر سامرااگر چه آب و هوای خوبی داشت، انسان های بدی در آن زندگی می کردند که باعث ناراحتی امامهادی علیه السلام و پس از ایشان، امام حسن عسکری علیه السلام شدند. ما از خدا می خواهیم که عذاب همهدشمنان اهل بیت را زیاد و زیادتر کند؛ چون آن ها امامان خوب ما را خیلی آزار و اذیت کردند.

در زندان

امام حسن عسکری علیه السلام ، با این که تنها 28 سال زندگی کردند و فقط شش سال امام بودند، امادرهمین مدت کوتاه، آزار و سختی های فراوانی کشیدند و بارها زندانی شدند. دشمنان، چونشنیده بودند که دوازدهمین امام، فرزند امام عسکری علیه السلام است، سعی می کردند به گونه ای از تولدآن نوزاد جلوگیری کنند و به همین خاطر، چند بار نقشه ترور و کشتن امما حسن عسکری علیه السلام راکشیدند، اما هم چنان که خداوند، حضرت موسی را در مقابل فرعون حفظ کرد، امام مهدی(عج)را هم در برابر حاکمان بد عباسی نگه داشت و نگذاشت آن ها هیچ آسیبی به حضرت برسانند.

شناسایی جاسوس

یکی از دوستان امام حسن عسکری علیه السلام به نام داوود می گوید: ما با افرادی در زندان بودیم. روزیدیدیم امام حسن عسکری علیه السلام را وارد زندان کردند. ما به دیدن امام رفتیم و از حال ایشان جویاشدیم. در ضمن می خواستیم بدانیم چه وقت آزاد می شویم. امام نگاهی به ما انداخت و فرمود:اگر در میان شما بیگانه نبود، به شما خبر می دادم که چه زمای آزاد می شوید. آن شخص که گویاخود به دانش غیبی امام پی برده بود، از میان ما خارج شد و به بیرون رفت. امام به ما فرمود: اینشخص از شما نیست، مواظب او باشید. در لباس او کاغذی وجود دارد که گزارش کار شما رابرای خلیفه نوشته است. یکی از افراد لباس او راگشت و همنا گزارش را یافت.

بخشش امام

در زمان امام حسن عسکری علیه السلام ، شیعیان و دوستان آن حضرت، اجازه ملاقات با امام را نداشتند ونیروهای دشمن، سخت مراقب رفت و آمدهای امام بودند، اما با این حال، گاهی فرصتی پیشمی آمد که امام بتوانند دوستان خود را ببیند و در همان فرصت های کوتاه، گره های زندگی مردم راباز کند.

یکی از دوستان امام به نام «ابویوسف» می گوید: من فقیر بودم و نمی توانستم به بچه هایمبرسم. همه گرسنه و ناراحت بودند و بارها به کاخ پادشاهان عباسی رفتم تا از آن ها کمکی بگیرم،دلی کسی به من توجهی نکرد. تا این که یک روز موفق شدم امام حسن عسکری علیه السلام را ببینیم وگرفتاری ام را برای ایشان بگویم. امام چهارصد دینار (سکه طلا) داشت. همه آنهارا به من داد وفرمود: «بروو خانواده ات را از پریشانی و ناراحتی نجات بده».

شهادت

«معتمد» خلیفه بد عباسی، امام حسن عسکری علیه السلام را مسموم کرد. امام به سختی بیمار شد و درمنزل بستی گردید. حال اقا، هر روز بد و بدتر می شد تا این که در صبح هشتم ربیع الاول سال 260ه . ق، در حالی که تنها 28 سال داشت، به شهادت رسید. تنها فرزند ایشان، امام مهدی(عج) استکه در زمان شهادت پدر، پنج ساله بودند و از همان کودی، امامت و رهبری شیعیان بر عهده ایشاگذاشته شده است.

ما روز شهادت امام یازدهم را به فرزند ایشان، حضرت امام مهدی(عج) تسلیت می گوییم واز خدا می خواهیم که آن حضرت را هرچه زودتر در جمع شیعیان و دوستانش حاضر کند.

کنترل شادی

در بعضی از مجلس های عزاداری و فاتحه خوانی، بعضی از شرکت کنندگان پیدا می شوند که بهجای غمگین بودن، به شوخی کردن و شادی می پردازند. در مراسم عزاداری امامان عزیز همگاهی کسانی پیدا می شوند که احترام مجلس را نگه نمی دارند و با خنده هایبیجا و سر و صدای زیاد، مزاحم برگزاری خوب آن مجلس می شوند. آیا به نظر شما این کاردرست است؟ امام حسن عسکری علیه السلام ، درباره شادی در مقابل انسانی که غمگین است،می فرمایند: «خوشحالی، نزد انسان اندوهگین، از ادب دور است». چه قدر خوب است امروز کهدر مراسم عزاداری امام یازدهم شرکت می کنیم، این سخن زیبا را از حضرت به یاد داشته باشیم وبه آن فکر کنیم.

دوستی با نادان

یکی از صفات دوست خوب، عاقل بودن و دانای است. دوستی با نادان، نه تنها سودی ندارد؛بلکه خطرات بسیاری را هم متوجه ما میکند؛ زیرا نادان، ب جای خوبی کردن، گاهی دست بهکارهایی می زند که دردسر آفرین و مشکل زاست. امام حسن عسکری علیه السلام می فرمایند: «کسی که بانادان دوستی کند، همیشه در زحمت است».

ابراهیم اخوی-گلبرگ اردیبهشت83

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)

niniweblog
تمامی حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به بوستان نور می باشد